back to cook..for good..hahaha arini masak asam pedas ikan keli..sangat sedap yer..tambah tiga kali lagi..well, two weeks tak masak masih tidak mengurangkan skill memasak ku..weeeeeeeeee!!!
this recipe, just for my collection..tp nak amik lah..tak kedekut pon...=p
bahan2 yang nak diblender:
cili kering, bwg besar, kunyit, halia, bwg putih..nak tmbah belacan pon boleh..
tumis:
bwg merah dan bwg putih
hiasan dan haruman:
daun kesum
ikan keli (Ikan lain pon boleh ikut sesedap rasa masing)
cara memasak:
pnskan kan periuk, letaak minyak and tumis bhn2 tumisan..lepas dah garing, masukkan bhn2 yang diblender..samapi pecah minyak..den, masukkan pati asam jawa..biar laagi sampai pecah minyak..masukkan garam secukup rasa..pastu masukkan ikan keli yang dah siap di basuh..kacau2 skit..tambah lagi air asam..kali nie cair kan lah sikit..masukkan daun kesum..biar mendidih..siap!!!!nyum2=)
p/s:gmbr tak amik..hehehehe
No comments:
Post a Comment